Back to All Events

Stockholms läns museum & Vallentuna kommun: Tusen år av kvinnokraft


  • Kulturhuset Vallentuna 1 Allévägen Vallentuna, Stockholms län, 186 39 Sweden (map)

Tusen år av kvinnokraft

tusen_ar_av_kvinnokraft_FB_NY.jpg

Möt Brita Cruus, Garvar Johanna och Gerda Meyerson, få reda på mer om hämnden på Esta skär, medeltida pilgrimsresor och LKPR.

Den 11 juni 2019 öppnar Tusen år av kvinnokraft på Vallentuna Kulturhus. Det är en utställning som vill vidga och komplettera Stockholms läns historia. Här uppmärksammas kvinnor som påverkat och satt spår, men också kvinnors berättelser om det gemensamma, vardagliga och alldagliga.

Ambitionen har varit att lyfta fram det som fattas, det som inte betraktats som värt att bevara, eller det som medvetet valts bort och suddats ut. Även om utställningen belyser kvinnors villkor, idag och genom historien, tror vi att berättelserna talar till oss alla.

Utställningen har producerats med hjälp av förslag och bidrag både från allmänhet och experter.

Projektet är ett samarbete mellan Stockholms läns museum och Vallentuna kommun och kommer att turnera runt i länet. Först ut är Vallentuna kommun.

Välkomna på vernissage den 11 juni kl. 19 i Vallentuna kulturhus. Invigningstalar gör Lina Thomsgård och Sofia Embrén från Stockholms Kvinnohistoriska. Fri entré! Här hittar du evenemanget på Facebook.

Öppettider:

Må–tors 9–20
Fre 9–18
Lö 10–16
Sön 12–16

Sommartider 21/6–18/8

Må–tors 9–19
Fre 9–17
Lö–sön stängt

Läs mer om utställningen på Stockholms läns museums hemsida. Stockholms läns museum är en av Stockholms Kvinnohistoriskas medlemmar. Läs mer om våra medlemmar här.