Back to All Events

Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden

– samtal & workshop

Ett av Sveriges största oberoende konstprojekt utgör en undersökning av begreppet hållbarhet med fokus på stadsutvecklingen i Norra Djurgårdsstaden. Kan utvecklingen anses hållbar även ur ett kulturellt och socioekonomiskt perspektiv? Konstnär Sara Söderberg bygger en skulptur av tegelstenar gjorda av leran som grävs upp vid nybyggnationer och ställer frågan: vem får gestalta staden och vem får lämna spår? 

I samband med presentationen hålls en workshop av Sara Söderberg, där alla som vill får möjlighet att göra avtryck i tegelstenarna. Tag med dig något som kan ge ett avtryck i leran t.ex. ett smycke, en sten eller en kort text att skriva i leran!

Medverkande:

Stella d’Ailly är curator för Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden och verksamhetsledare för Mossutställningar.

Holly Keasey är curator för programmet och även medverkande konstnär i Konstnärliga avmyckningar, akt 3: Eter. 

Sara Söderberg är konstnär och medverkar i Konstnärliga avsmyckningar med ett platsspecifikt offentligt konstverk, skapat av lera och återbrukat tegel.Samtalet arrangeras i samarbete med Mossutställningar.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här

Later Event: March 28
Kvinnliga landskapsarkitekter