Våra medlemmar lyfter kvinnohistorien tillsammans med oss!

Vår verksamhet bygger på samverkan och delaktighet. Stockholms Kvinnohistoriska är därför en ideell förening vars medlemmar består av en växande skara organisationer: museer, arkiv, akademikerföreningar, historiker och kulturaktörer. Medlemsorganisationerna erbjuder en fantastisk historisk expertis, unika samlingar, lokaler av olika slag och en bred erfarenhet av publika arrangemang. Tillsammans verkar vi för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt.

När vi träffas utforskar vi nya samarbetsformer, kompetensutvecklar oss kring ämnen samt utvecklar och startar roliga projekt ihop där möjlighet finns att bredda både erfarenheter och målgrupper och ge Stockholmarna nya kulturupplevelser.

members.png

Vi strävar efter att organisationer ska få ut följande av sitt medlemskap:

  • Ökad kunskap om kvinnohistorien och kvinnors historier

  • Presenteras för möjligheter till intressanta samarbeten med oss och andra medlemmar i föreningen

  • Träffa potentiellt ny målgrupp och ny bredare publik

  • Tycka att Stockholms Kvinnohistoriska är ett kul och givande nätverk och sammanhang att ingå i

Vi är medlemmar i dag

Stockholms Kvinnohistoriska är en ideell förening som grundades utifrån den gemensamma viljan att verka för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas eller synliggörs publikt. Vi välkomnar fler organisationer som vill göra det här tillsammans med oss!

Vi arbetar också nära stadens verksamheter Stadsmuseet, Stockholmia – forskning och förlag, Stockholmskällan, Medeltidsmuseet och Stadsarkivet.

Bli medlem!

Följande kan ansöka om Medlemskap i Stockholms Kvinnohistoriska:

  • Organisationer som kan bidra till föreningens syfte som är att verka för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas eller synliggörs publikt (det kan exempelvis vara expertis, nätverk, utrymme, kanal för spridning, tid eller andra typer av resurser).

  • Organisationer som vill lära sig mer om kvinnohistoria för att kunna använda det på olika sätt i sin verksamhet. 

  • Organisationer som vill ingå i ett aktivt nätverk av kulturaktörer, scener, arkiv och museer som tillsammans med oss och andra medlemsorganisationer vill utforska nya sätt att samarbeta på.

  • Organisationer som tycker att Stockholm ska ha ett innovativt museum som lyfter kvinnohistoria och kvinnors historier runt om i hela staden – och vill vara med och skapa det.

Här hittar du föreningens stadgar. Alla medlemsorganisationer betalar en avgift för att ingå i den ideella föreningen Stockholms Kvinnohistoriska, avgiften sätts utifrån medlemsorganisationens storlek och förutsättningar. Välkommen med en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och berättar mer!

Har du frågor och funderingar, maila info@kvinnohistoriska.se så ser vi till att ditt mail hamnar hos rätt person hos oss.