Samtal

kvinnohistoriensplats.png
staden.png

Vi ska genomsyra hela staden

Stockholms Kvinnohistoriska bedriver innovativ museiverksamhet – utan egen permanent byggnad. Vi dyker upp i olika skepnader runt om i staden för att göra kunskap om kvinnors historia till en del av allmänbildningen. Tillsammans med våra medlemsorganisationer verkar vi för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt.

Aktuellt!

Hjälp oss hitta skribenter, forskare och konstnärer!

womenandaids.png

Tillsammans med Face of AIDS Film Archive söker Stockholms Kvinnohistoriska personer som kan bidra till en planerad temasektion på deras hemsida med namnet “Women and AIDS”.

Stockholms Kvinnohistoriska och Face of AIDS vill sätta fokus på de många kvinnohistorier som finns i arkivet och lyfta fram aspekter på hiv och aids som inte blivit tillräckligt uppmärksammade.

Arvode utgår och sista ansökningsdatum är måndag den 21/10.

LÄS MER HÄR

Helkväll om frånvaron av afrosvenska berättelser i svensk historieskrivning

Som en del av Afrosvensk historievecka arrangerade vi en helkväll på och tillsammans med Etnografiska museet med syfte att lyfta frånvaron av afrosvenska berättelser i svensk historia.

Kvällen inleddes med journalisten Rafaela Stålbalk Kloses föredrag om Mazahr Makatemeles liv i Sverige. Efter föredraget modererade Amie Bramme Sey ett panelsamtal om frånvaron av afrosvenska berättelser i svensk historia.

LÄS VAD VI PRATADE OM UNDER HELKVÄLLEN

 
 

Vårt kalendarium

KVINNOR_manér_test.png

Stötta museet – bli historisk

Vi är ett annorlunda museum skapat genom delaktighet, där mångas engagemang är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta lyfta stadens kvinnohistoria.

Genom att gå med i Kvinnohistoriska Sällskapet kan du stötta vårt museums uppbyggnad – och på så sätt bli historisk. Du får också vårt Sällskapsbrev med mer information om vårt arbete, erbjudanden och inbjudningar till specialevenemang hos oss och våra medlemsorganisationer.