Tillbaka till alla evenemang

Take Over av Botkyrka konsthall: Gaming och mode


  • Botkyrka konsthall Fittja Torg 14 145 51 Norsborg (se karta)

Nu kör vi en take over av Botkyrka konsthall för att snacka gaming och mode. Tillsammans med Changers Hub och Centrum för Näringslivshistoria intar vi Botkyrka Konsthall med målet att tillsammans synliggöra och dela samtida förebilders berättelser – samtidigt som vi lär oss om och inspireras av historien.

Varje kväll kör vi en story, ett panelsamtal och lyfter kvinnliga pionjärer ur arkivet. Hur var det att förverkliga sin dröm som kvinna då och nu? Under kvällarna kommer du att få möjlighet att träffa folk i branschen och ställa frågor. Du kommer också att få en inblick i hur det går till bakom kulisserna på en konsthall. Hur gör man egentligen för att ställa ut sin konst? Kvällarna rundas av med en liveakt som avslutning!

Välkommen att delta vid ett eller båda tillfällena!

GAMING | Tisdag 29 oktober

18.10–18.30 Programmeraren Olga Stern lyfter kvinnor ur arkivet. I augusti släpper hon tillsammans med Marie Birde boken "Ettor och Nollors Hemliga Liv - allt du vill (och kanske inte vill) veta om programmering".

18.30–19.00 Lyssna till Melika Zakariae, författaren, gamern och chefredaktören bakom plattformen Mind Your Own Gaming när hon berättar sin historia.

19.15–19.45 Världens första programmerare var kvinna – så hur blev gaming en manlig arena? Kvällen avslutas i ett panelsamtal om representation i spelbranschen. Hur kan branschen välkomna talanger som kan vara med och skapa en mer inkluderande spelvärld? Samtalet modereras av Neda Khezerian.

Gäster i panelen:

Agnes Larsson, spelutvecklare på Mojang
Melika Zakariae, gamer, författare och entreprenör
Anna Nordlander, operativ chef på Dreamhack
Andjela Kusmuk, en av Sveriges mest framträdande profiler inom esport

MODE | Onsdag 30 oktober

18.10–18.30 Anahi Davila, arkivpedagog och skolansvarig på Centrum för Näringslivshistoria, tar med oss på en tidsresa genom modebranschens historia. Vilka kvinnliga pionjärer präglas vi av än idag?

18.30–19.00 Modellen och fotografen Adina Fohlin berättar sin historia.

19.15–19.45 Kvällen avslutas i ett panelsamtal där vi lyfter mode och hållbarhet. Ser vi en ny riktning för mode att gå i en cirkulär, klimatsmart riktning? Vad innebär det för en modeskapande entreprenör? Hur gör vi om och rätt? Samtalet modereras av modevetaren, kulturskribenten och redaktören Lisa Ehlin.

Gäster i panelen:

Mai Cole, designern och grundaren av klädmärket Ajiya / IG: @ajiyaoffical
Frida Bard, head of design på HOPE – ett av Sveriges ledande aktörer inom mode och skandinavisk stil
Modellen och fotografen Adina Fohlin

Fri entré och ingen anmälan krävs.

Du hittar Facebook-evenemanget här.

Föregående
Föregående
13 oktober

Film- och fullmånefrukost: Hilma af Klint och Ockultismen

Nästa
Nästa
3 november

Filmfrukost & Författarsamtal om gåtan Hilma af Klint