Back to All Events

Allhelgonavisning: Hilma af Klint och Ockultismen

Altarbild.jpg

Efter den utsålda Fullmånefrukosten på Bio Rio lägger vi till en visning av "BORTOM DET SYNLIGA - Filmen om Hilma af Klint" med fokus på konstnärsskap influerat av ockultism och seans. Denna gång under Allhelgonahelgen, söndag 3 november kl 18.30!

“Bilderna målades direkt genom mig, utan föregående teckning och med stor kraft.”

Hilma af Klint var djupt influerad av ockulta tankar om en sannare värld bortom den synliga och medverkade i det spiritualistiska konstnätverket "Fredagsgruppen". Liksom för många andra kvinnliga konstnärer gav spiritualistiska läror och hemliga seanser möjligheten att experimentera fritt med penseln. af Klint menade sig få inspirationen till många verk genom att andar verkade genom henne. I dag ses hon som en pionjär inom det abstrakta måleriet.

*Samtalspersoner presenteras snart*

Visningen görs i samarbete med Folkets Bio och Bio Rio.
Boka biljett: https://www.biorio.se/#/book/13807

Later Event: November 6
Samtal: Antikens kvinnor