Back to All Events

Augusta Lundin och det moderna modets födelse

  • Studion Sergels torg 3 Stockholm (map)

Kulturhuset Stadsteatern: Augusta Lundin och det moderna modets födelse

– Föreläsning med doktorand Hanna Eide

Sömmerskan Augusta Lundin var dotter till en skräddare i Kristianstad och flyttade på 1860-talet till Stockholm för att börja arbeta i en hatthandel. Snart startade hon en egen modeateljé i liten skala på Malmskillnadsgatan, innan hon flyttade in i Brunkebergs hotell med sin växande verksamhet och blev berömd. En av hennes trognaste kunder var författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöf.

Hanna Eide Foto: Bart van der Gaag

Hanna Eide
Foto: Bart van der Gaag

Hanna Eides är doktorand i modevetenskap vid Stockholms Universitet. Hennes avhandling handlar om den Parisiska couturens grundande och hur dess praktiker spreds över hela Europa i från mitten av 1800-talet och framåt. Lundin var en del av den rörelsen och Eide studerar hur Augusta Lundins firma organiserades i samklang med utvecklingen i Paris.

I biljettpriset ingår entré till utställningen Kvarterets kvinnor och föreläsningen. Fri entré för dig som är under 26 år.

Biljetter släpps tisdag 9/4 2019 kl. 09:00. Läs mer och boka din plats
här.