Tillbaka till alla evenemang

Förlustens rumtid — ett terapisamtal av Balsam Karam


  • Accelerator Frescativägen 26 A 114 18 Stockholm (se karta)

‘Förlustens rumtid – ett terapisamtal’ av författaren Balsam Karam är tredje delen av Amfis serie med ny dramatik. Den 1 och 2 oktober gästar föreställningen konsthallen Accelerator tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska som bjuder in till samtal.

Balsam Karam undersöker vad som är möjligt att säga om intersektionerna mellan förlust, trauma och rasism i ett rum där det till synes är tryggt att säga vad som helst – terapirummet. Föreställningen spelas i Accelerators pågående utställning av Johanna Gustafsson Fürst och framförs av Amina Szecsödy, Sofia Berg-Böhm och Saga Gärde som även regisserat.

Innan föreställningen hålls ett samtal mellan Balsam Karam och Palmer Lydebrant, moderator och programansvarig på Stockholms Kvinnohistoriska.

När? 1–2 oktober 18.30–19.30
Var? I Accelerators pågående utställning med 30 åskådarplatser.
Hur? Förhandsbokning krävs via Billetto

→ Läs mer om föreställningen och samtalet i Facebook-evenemanget

Balsam Karam. Fotograf: Cato Lein

Balsam Karam. Fotograf: Cato Lein

Balsam Karam

Karam arbetar som bibliotekarie på Rinkeby bibliotek och debuterade med romanen Händelsehorisonten (Norstedt förlag, 2018) som skildrar Milde, en ung kvinna från Utkanterna, en plats bakom bergen där mödrar och döttrar lever utanför samhället. Händelsehorisonten är en djupt existentiell liksom politisk roman om centrum, förtryck solidaritet, trauma och förlust vilka är teman hon återkommer till i sin pjäs Förlustens rumtid.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla 2 meters avstånd innan, under och efter arrangemanget. Om du på dagen visar några sjukdomssymptom ombeds du stanna hemma och ges möjlighet att se föreställningen online. 

Amfi har residens på Inter Arts center och produceras av Dela Kakan i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska och  Malmö Konsthall och gästar Konsthallen Accelerator. Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Författarfonden. Mer information om hela programmet hittar du på delakakan.se/amfi.

Föregående
Föregående
14 maj

INSTÄLLT! Kvinnohistorisk filmsnackis: Black Widow – samtal + film

Nästa
Nästa
7 oktober

Köksvägen till den stängda salongen