Tillbaka till alla evenemang

AMFI #2 Svaghetens parti av Felicia Mulinari


Amfi #2 Svaghetens parti av Felicia Mulinari

Andra delen av Amfis serie med ny dramatik, Svaghetens parti av Felicia Mulinari gästar Malmö Konsthall tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska som bjuder in till samtal.

“Jag vet inte om det här är ett kärleksbrev eller en medlemsansökan. Om det vore en medlemsansökan så vore det till svaghetens parti. Jag vet inte om det här är ett kärleksbrev eller en medlemsansökan. Om detta vore en medlemsansökan så skulle formuläret fråga mig vad svaghet är”.

Texten är en lyrisk skildring av smärta och sjukdom där Mulinari undersöker politiska och existentiella villkor för svaghet och omsorg. Vad innebär det när kroppen är en brist, vilka är alla de kropparna som bär upp en kropp? Omsorg som en smärtsam paradox, skuld är en revolutionär smitta. 

På bild: Felicia Mulinari. Fotograf Stefan Tell

På bild: Felicia Mulinari. Fotograf Stefan Tell

Innan lördagens föreställning hålls ett samtal mellan Felicia Mulinari och Palmer Lydebrant, kurator och programansvarig på Stockholms Kvinnohistoriska.

När? 10 och 11 oktober kl. 15.00–16.00
Var? Malmö Konsthall i C-salen som fyller 30 åskådarplatser.
Hur? Fri entré, men förhandsbokning krävs via Billetto här.

→ Läs mer om föreställningen och samtal i Facebook-evenemanget här!

Om författaren

Felicia Mulinari debuterade med  diktsamlingen Det som inte kan utplånas (Bonniers förlag, 2019) och har tidigare skrivit pjäsen Labyrint i samarbete med Saga Gärde för Unga Malmö Stadsteater.

♦ ♦ ♦

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla avstånd innan, under och efter arrangemanget.  Om du på dagen visar några sjukdomssymptom ombeds du stanna hemma och ges möjlighet se föreställningen online. 

Amfi produceras av Dela Kakan i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska, Malmö Konsthall och Inter Arts center. Dela Kakan är en produktionsplattform om arbetar med dokumentära processer, ljudverk och scenkonst och är verksamma i Malmö och Stockholm. Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden,  Kulturrådet och Författarfonden. 

Mer info: delakakan.se/amfi

Föregående
Föregående
8 oktober

Bildningspodden live med Kvinnohistoriska på Accelerator: Frida Kahlo

Nästa
Nästa
13 oktober

Daughters of the Dust: Exklusiv visning med samtal