Back to All Events

Women's corner – med Anna Charlotta Gunnarson

  • studion kulturhuset (map)

Women's corner – Anna Charlotta Gunnarson 

Lyssna till en eller flera kvinnors berättelser. Ta mikrofonen och berätta din!

Under ett antal fredagar bjuder vi in till samtal där kända och okända personer berättar sin historia och om en händelse som gjort avtryck i deras liv – och samhället.  Var själv gärna med och bidra till historien genom att berätta din eller en annan kvinnas historia som är värd att lyftas fram.

Foto: Jessica Segerberg

Foto: Jessica Segerberg

FREDAG 17 MAJ: ANNA CHARLOTTA GUNNARSON, FÖRFATTARE, JOURNALIST OCH MUSIKER

Hon gör radio och TV, skriver drama och musik och brinner för att koppla ihop populärkultur och samhällsutveckling. Anna Charlotta Gunnarson är bland annat känd från "På spåret" och ligger framför allt bakom den prisbelönta UR-serien "Pop och politik", med ett särskilt fokus på kvinnor i populärmusiken. 2014 Augustnominerades hon för sin faktabok "Popmusik rimmar på politik" och nu är hon aktuell med nya verket Kvinnorna som formade pophistorien – om bland andra Neneh Cherry, Siw Malmkvist, Joan Jett, Sylvia Robinson, Agnetha Fältskog och andra stjärnor i och utanför rampljuset.

Ett samtal om kvinnorna och musiken som formade folkhemmet och ungdomskulturen och som tog plats i kraft av envishet och engagemang på, och omkring, de stora scenerna. Vad har historieskrivningen lämnat kvar för bild av dessa poptjejer? Finns det fler perspektiv? Anna Charlotta Gunnarson sätter nytt ljus på musikhistorien.

Fredagsvärd: Lina Thomsgård, chef Stockholms Kvinnohistoriska

Women’s corner genomförs av Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

I biljettpriset ingår entré till utställningen Kvarterets kvinnor och samtalet. Fri entré för dig som är under 26 år. 

Välkommen!

Mer information och biljettbokning hittar du i Kulturhusets Stadsteaterns kalendarium.