Gör historisk skillnad i jul – medan du shoppar!

ezgif.com-gif-maker (2).gif

Vi slår in dina paket åt dig! Den här julen kommer det vara många vi saknar. Därför har museibutiken gjort det enklare att skicka julklappar direkt till nära och kära – inslagna och med personliga hälsningar. Vinsten går till vår uppbyggnad, verksamhet och långsiktighet.

Handla i vår julmuseishop innan 20 december och beställ:

  • Ett fint gåvokort med personlig hälsning. I år har vi tagit fram ett dekorativt, lyxigt vykort som funkar lika bra för en hälsning till en vän, som att piffa upp kylskåpet med eller rama in och sätta på väggen. Du kan lägga till ett kort för 35 kr eller fem stycken för 150 kr.

  • Presentinslagning. När du lägger till produkten i varukorgen har du möjlighet att välja att få den inslagen för 30 kr.

  • Frakt direkt till personen som ska få gåvan. När du lagt din beställning fyller du i adressen till personen som ska få gåvan som leveransadress.

Kansliet tipsar

Skäm bort pryltokig vän med 50 saker (till)

Kvinnosaker är en bok om historia. Genom vibratorer, stridsflygplan, gatlyktor, drinkglas och 46 andra föremål berättas svenska kvinnors historia – från sekelskiftet 1900 fram till i dag. Framtagen i samarbete med Bonnier Fakta, författad av historikern Karin Carlsson och livfullt illustrerad av Amanda Berglund. Köp den i vår digitala museishop – och få en tygkasse på köpet!

Ge bort sällskap till någon du saknar

Just nu är det svårt att träffas så mycket som man skulle vilja, därför kommer vi under 2021 starta upp en digital bok- och kulturklubb för våra medlemmar i Kvinnohistoriska Sällskapet.

Kvinnohistoriska är ett annorlunda museum där mångas engagemang är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta lyfta stadens kvinnohistoria. Genom att själv gå med i Kvinnohistoriska Sällskapet, eller ge bort ett medlemskap till någon, stöttar du vårt museums uppbyggnad och långsiktighet – och på så sätt blir historisk.
→ Läs mer om Kvinnohistoriska Sällskapet.

Pimpa brorsans väggar med historisk konst

Visste du att du hittar Augustprisvinnaren Ester Erikssons verk Ignorance is a bliss i vår shop?

I vår affischserie presenterar vi konstnärer, illustratörer, serietecknare och fotografer vars verk och konstnärskap ger en rik bild av kvinnohistoria. Vi säljer affischer i begränsad upplaga av Marie-Louise Ekman, Ester Eriksson, Nathalie Ruejas Jonson, Stina Löfgren, Eva Trolin och Parasto Backman.
→ Spana in affischerna på en gång.

presentkort300utfall.jpg

Låt mamma välja själv

Ibland kan det vara svårt att veta vad personen vill ha i julklapp. Därför har vi tagit fram ett presentkort som du kan ge bort till någon du tycker om – som sen får välja och vraka i museishopen.

→ Kuta till shoppen – julklapparna är bara några klick bort!

Föregående
Föregående

Så här kan du göra historisk skillnad!

Nästa
Nästa

"Som ett museum i bokform"