Tävling: Arla och Stockholms Kvinnohistoriska


Var med och skriv historia — genom en sak ✏️

Just nu dyker vi på Stockholms Kvinnohistoriska upp på Arlas mjölkpaket och berättar om lunchbrickans betydelse genom historien. Samtidigt har du möjlighet att tävla om ett historiskt pris. Delta i tävlingen genom att lämna in en berättelse om en sak som du tycker berättar något om tjejer och kvinnor från förr eller i dag! Din berättelse blir en del av vår digitala samling Kvinnans Sak och sparas – som en hälsning till framtiden. 👋 Coolt va?

Berättelsen om lunchbrickan utgår från boken Kvinnosaker, författad av historikern Karin Carlsson och utgiven av Bonnier Fakta i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

Om Kvinnans Sak

Kvinnans Sak är en stor satsning från Stockholms Kvinnohistoriska för att synliggöra kvinnohistoria som ligger gömd i föremål – och samtidigt arbeta för att tjejer och kvinnors berättelser finns tillgängliga i framtiden. Precis som lunchbrickan bär alla saker på historia som berör, påverkar eller har koppling till tjejer och kvinnor på något sätt. Men dessa berättelser är ofta mindre kända – något vi vill förändra tillsammans med dig! Läs mer om Kvinnans Sak och boken Kvinnosaker här.

Tävlingen är ett samarbete mellan Stockholms Kvinnohistoriska och Arla.

Föregående
Föregående

Ett samtal om: ekonomiskt våld

Nästa
Nästa

Se vår digitala kvinnohistoriska visning av Arkdes