Nu är vi medlemmar i ICOM och Sveriges museer. Läs om alla våra medlemskap!

_MG_6889 (1).jpg

Efter drygt ett år sedan vår invigningsmånad vill vi passa på att lyfta Stockholms Kvinnohistoriskas pampiga skara nya medlemskap.

Stockholms Kvinnohistoriska är ett museum som verkar i de offentliga och digitala rummet, utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt – allt medan vi undersöker och utvecklar vad ett museum kan vara i dag. Vi är mäkta stolta över att få göra detta jämsides med andra organisationer, föreningar och museer runt om i världen. 

Under 2020 blev vi medlemmar i:

ICOM (International Council of Museums) – en internationell medlemsorganisation för museer och museiprofessionella som arbetar med frågor som rör forskning, konservering och kommunikation.

Sveriges Museer – en nationell organisation som driver den svenska museisektorns gemensamma intressen och som med drygt 225 medlemmar representerar stora delar av museisverige. 

Konstfrämjandet – en partipolitiskt obunden organisation som finns i hela landet och består av olika medlemsorganisationer och distrikt. Konstfrämjandet arbetar för bildningens och konstens roll, och vill att alla ska ha tillgång till konst i ett jämlikt samhälle.

Genus i Museer – en förening som engagerar museer och museimedarbetare över hela landet. Föreningens huvudsyfte är att stötta, inspirera och erbjuda samarbete och kompetensutveckling kring genusfrågor.

Föregående
Föregående

Nytt avsnitt av Kvinnans Plats! Träffa Karolina Widerström – Sveriges första kvinnliga läkare.

Nästa
Nästa

Fira Lesbian Day of Visibility — lär dig om den "lesbiska ligan".