Tillbaka till alla evenemang

Bilden av mig – nu och då

Idag fotograferar vi oss själva och lägger upp på sociala medier av olika anledningar och i olika situationer. Allt från en träningsselfie i gymmet till en selfie med kaninöron på Snapchat. Men vad är en selfie och vad innebär det? Är detta ett nytt fenomen? Finns det några likheter eller skillnader mellan det traditionella fotografiska självporträttet och dagens selfie?

För att reda ut detta har vi, Stockholms Kvinnohistoriska, Stockholms läns museum och Centrum för fotografi, bjudit in Lisa Ehlin – doktor i modevetenskap, kulturskribent och redaktör, Arvida Byström – fotograf och konstnär och Eva Dahlman – hedersdoktor i fotohistoria och vice ordförande för Centrum för fotografi. Kvällens moderator är konstnären och poeten Makda T. Embaie.

17.40 serveras kaffe och smörgås. Fri entré! Kom i tid, först till kvarn gäller. Ingen föranmälan krävs.

Arvida Byström

Arvida Byström

Lisa Ehlin

Lisa Ehlin

Eva Dahlman

Eva Dahlman

Makda T. Embaie

Makda T. Embaie

Om de medverkande:

Arvida Byström är fotograf och konstnär och har ställt ut sin konst över hela världen, samt jobbat med många stora tidningar och märken. 2017 gav hon ut boken Pics or It Didn’t Happen: Images Banned from Instagram, en bok med bilder som blivit censurerade på Instagram, tillsammans med konstnären Molly Soda.

Lisa Ehlin är doktor i modevetenskap, kulturskribent och redaktör. Hon har fascinerats av sociala medier och fokuserar på selfien som kommunikation, kultur och subversion.

Eva Dahlman har arbetat med de fotografiska samlingarna på Nordiska museet och Kungliga biblioteket. Hon har publicerat en rad artiklar i fotohistoriska ämnen både i Sverige och utomlands. Hennes forskning riktar särskilt in sig på kvinnor bakom kameran och bygdefotografi i Sverige.

Makda T. Embaie – kvällens moderator. Hon är konstnär och poet och studerar för närvarande fri konst på Konstfack och Decolonizing Architecture på Kungliga konsthögskolan. Embaie har tidigare deltagit i utställningen Brown Island på Konstfack och ställt ut på Hallwylska palatset och Konsthall C.

Läs mer om kvällen i Facebook-evenemanget här

Följ Stockholm Kvinnohistoriskas nyhetsbrev för att få senaste nyheterna om våra aktiviteter

Föregående
Föregående
23 november

Jeanne Dielman jobbar hemifrån – film + samtal

Nästa
Nästa
6 december

European Cinema Night: Feministisk AW