Back to All Events

Åk inte till bergen med din kärlek

Åk inte till bergen med din kärlek

– en heldag presenterad av historieberättarna

Illustration: Sara Saea

Illustration: Sara Saea

Hemligheter, olycklig kärlek, drömmar, rädslor och förhoppningar. Välkommen att ta del av animationer, dikter, illustrationer och berättelser skapade av barn och unga deltagare som varit på flykt och som deltagit i Historieberättarnas projekt. Möt berättelser av flickor och unga kvinnor som berättar om hemligheter, olycklig kärlek samt drömmen om att få delta i ett svenskt midsommarfirande. Läs dikter om saknaden av mammor och systrar som unga nyanlända bär på.

Historieberättarna är en ideell förening som arbetar för allas lika värde och mänskliga rättigheter, för demokrati, solidaritet och yttrandefrihet. Historieberättarna arbetar för att bredda kulturutbudet för barn, unga och unga vuxna. Med ett normkritiskt och antirasistiskt perspektiv arbetar de med film, animation, ljud, berättande och andra konstuttryck. 

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.