Back to All Events

150 år av kvinnor i kamp!

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

150 år av kvinnor i kamp!

Hör om kvinnohistoriens många dramatiska slag och följ med in i en fartfylld och rolig bildvärld som hyllar de kvinnor som kämpat. Roligt för både barn från 10 år och vuxna! Du hör författarna, två av Norges mest kända feminister, Marta Breen och Jenny Jordahl i samtal med bokens översättare Hanna Hellquist.

Medverkande:

Jenny Jordahl är illustratör och serietecknare bosatt i Oslo, som debuterade som författare med bilderboken Hannemone og Hulda år 2017.

Marta Breen är författare och har skrivit böcker om kvinnor i norskt musikliv, könsroller och feminism.

Hanna Hellquist är programledare, krönikör och författare och har översatt Breen och Jordahls bok Kvinner i kamp till svenska.

Samtalet arrangeras i samarbete med förlaget Natur & Kultur.
Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.