Back to All Events

ÖPPET (litet) HUS


  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

ÖPPET (litet) HUS

– Kom och träffa Stockholms Kvinnohistoriska!

Fredag 1 mars 15:00-20:00
Lördag 2 mars 12:00-17:00

Den månadslånga invigningen av vårt 187 160 000 kvadratmeter stora museum äger rum i en publik lokal på 28 kvadratmeter på Hökens Gata (och på många andra ställen). Månaden inleds med två dagars ÖPPET HUS – kom och träffa Stockholms Kvinnohistoriska! Vi berättar vad vi ska göra och hur det ska gå till. Hur funkar ett museum utan egen, permanent byggnad? Var finns historierna om kvinnor? Varför har tjejer så svårt att höras? Och hur många kvinnohistoriska museer tål Sverige?

Kom och ställ frågor till personalen, lyssna på inbjudna experter, träffa våra medlemsorganisationer och samarbetspartners, bläddra i böcker, lusläs månadens program, kika i vår shop, kom med idéer och lyssna på kvinnors historier från hela världen, gäster kommer från norr till söder. Varje heltimme intervjuar museichef Lina Thomsgård en ny person. Vi bjuder på sju sorters kakor. Minst.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

1och2mars_ballong.png

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.