Back to All Events

Sjukt, syster!

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Sjukt, syster!

– om kärlek och uppror i svensk sjukvård

Formgivare: Sanna Haverinen

Formgivare: Sanna Haverinen

Sjuksköterska blev det första riktiga yrket för kvinnor. I 150 år har den vårdande yrkeskvinnan varit en kontroversiell person. Berättelsen om sjuksköterskan är ett unikt kapitel i vår historia, fullt av starka, drivande kvinnor som lämnat avtryck in till våra dagar. Hör författaren Sara Heyman berätta om de första svenska sjuksköterskorna och om hur stereotypa bilder av sjuksköterskan fortsätter att spela roll. 

Medverkande:

Sara Heyman är journalist på Dagens Medicin och legitimerad sjuksköterska. Sjukt, syster! (april 2018) är hennes debutbok.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.


Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.

Later Event: March 16
Mamma, Maman, mami, Ana