Back to All Events

Insamling till KÄMPAOKE – karaokebaren som bryr sig

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Insamling till KÄMPAOKE – karaokebaren som bryr sig

“ Slagord, ramsor, låtar & dikter är vårt gemensamma kampspråk – vi som var dag kämpar på! Pinsen & banderollerna, affischerna & plakaten är det som vi sedan har kvar när vi själva glömmer våra krav. “

MYCKET

MYCKET

Nu samlar gruppen MYCKET in materiella spår av de medborgarrättskamper som präglat Stockholm de senaste hundra åren. Kom och bidra till ett gemensamt kampsaks-arkiv med era ramsor & slagord, talarstols-tal, dängor, banderoller, pins, foton, affischer eller vad som helst som använts i politiska kamper. På plats finns även material för att göra nya kampsaks-saker. Under Stockholms kulturfestival i augusti kommer allt finnas samlat i en karaokebar – KÄMPAOKE – "så vi kan mötas i körer av röster med människor vi just stött på eftersom vi delar samma mål."

KÄMPAOKE genomförs av MYCKET – en grupp arkitekter, konstnärer och formgivare. Mer info: www.mycket.org

Projektet finansieras av Statens Konstråd i samarbete med Stockholms Kulturfestival.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.