Back to All Events

Den outställda sexualiteten

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Den outställda sexualiteten

Projektet Unstraight research i museer (2016-2018, finansierat av Statens kulturråd) uppstod som ett samarbete mellan aktivistmuseet The Unstraight Museum, Livrustkammaren och Historiska museet. Projektet syftade till att utveckla metoder för att införa queera perspektiv i utställningsproduktioner. Under kvällen presenteras några metoder och den bok projektet resulterat i: Den outställda sexualiteten. Liten praktika för museernas förändringsarbete.

Pia Laskar Foto: Katarina Nimmervoll/Statens historiska museer

Pia Laskar
Foto: Katarina Nimmervoll/Statens historiska museer

Medverkande:

Pia Laskar är idéhistoriker och forskare vid Statens historiska museer.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.


Earlier Event: March 18
Tillgänglighet – vad är det?
Later Event: March 19
Samisk kvinnohistoria