Back to All Events

Paletten Release! #315 + samtal om kärlek & hat

Paletten Release! #315 + samtal om kärlek & hat

Sinziana Ravini i samtal med några av numrets skribenter kl. 14.30

Det finns ingen kärlek utan hat, utan passion, utan lusten att sluka den andre, utan viljan att ge upp allt, inte minst sig själv. Vissa går så långt som att säga att hat och kärlek är två delar av samma mynt. Stämmer det? 

Vad händer om vi tillämpar denna syn på de hatvågor som sköljer över världen idag och som blivit en del av konstens miljö och villkor? Kan vi älska våra fiender? Fienden inom oss? Eller är kärlek en illusion, ett optiskt hinder, en skranglig stege som gör att vi bara slår oss ännu hårdare när vi faller?  

Palettens nya nummer är en hyllning till Mara Lees Kärleken och hatet, men också till Renata Salecls Perversions of Love and Hate. 

Numret innehåller texter av Mehdi Belhaj Kacem, Isabella Blomstrand & Carl Michael Edenborg, Simon Critchley & Jamieson Webster, Maria Domellöf, Wera von Essen, Agnieszka Gratza, King Barney Parsons, Sinziana Ravini, Silvana Lagos, Lina Mannheimer, Renata Salecl och Cecilia Sjöholm, liksom ett samtal kring temat kärlek och hat arrangerat av Sinziana Ravini tillsammans med Carl Michael Edenborg, Mara Lee, Joanna Lombard, Dorinel Marc, Marcus Lindeen, Fia-Stina Sandlund och Ylva Snöfrid. 

Chefredaktör: Sinziana Ravini