Back to All Events

Den wackra Dalkullan och hennes medsystrar

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Den wackra Dalkullan och hennes medsystrar

Kvinnors historia är ofta både gömd, glömd och bortträngd. Men visst finns den i arkiven och i museernas gömmor! Genom en mångfald av källor och en rik bildskatt berättar Anna Götlind om kvinnornas föränderliga villkor i vardagen och deras erfarenheter av tillhörighet och utanförskap, uppbrott och längtan. Möt den Vackra dalkullan och några av hennes medsystrar i 1800- och det tidiga 1900-talets Stockholm.

Anna Götlind Foto: Anders Ståhlberg

Anna Götlind
Foto: Anders Ståhlberg

Medverkande:

Anna Götlind är professor i historia vid Stockholms universitet. Utgivning hos Stockholmia: Förbindelser (2013) Tillfälliga stockholmare (2017) Spår av liv (utkommer maj 2019).

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Stockholmia – forskning och förlag.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.