Back to All Events

Stockholmspremiär: Parallella linjer – film & samtal

  • Bio Rio Hornstulls strand 117 39, Stockholm, Stockholms län Sweden (map)

Stockholmspremiär: Parallella linjer – film & samtal

gruppbildljusare,beskuren (kopia).jpg

Stockholmspremiär av filmen Parallella Linjer - ett kvinnohistoriskt dokument  av Gittan Jönsson. Eftersnack mellan Gittan Jönsson och Suzanne Osten om konst och feminism, samt musik med Elise Steinholz Einarsdotter på piano.

Filmen är Gittan Jönssons personliga spaning efter spåren av den feministiska rörelsen inom konstvärlden. Från manifestationer i Stockholm som Kvinnokulturfestivalen 1977 och Vi arbetar för livet 1980, där konstnärerna protesterade mot mansdominansen i kulturlivet,  till dagens Berlin. I filmen rör sig samtalet över tid och rum, över 70-tal och nutid, Stockholm och Berlin, när konstnärer delar med sig av sina erfarenheter av det patriarkala systemet och visar sin konst.

Gittan Jönsson (f 1948) var aktiv i 70-talets feministiska kretsar i Stockholm, som Kvinnokulturfestivalen och Vi arbetar för livet och är idag verksam som konstnär i Berlin och Brantevik. Representerad på bland annat Moderna museet, Göteborgs konstmuseum och Nationalmuseum.

Biljetter och mer info hittar du här.

Biljettpris: 90 kr.
Filmen är 60 min lång.
Svenskt tal, otextad.

Filmen visas i samarbete med Bio Rio.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.