Back to All Events

Kvinnohistorisk skrivstuga – Kvinnor inom scenkonst

  • Musik- och teaterbiblioteket 19 Torsgatan Stockholm, Stockholms län, 113 21 Sweden (map)

Kvinnohistorisk skrivstuga

– Kvinnor inom scenkonst

Bilden föreställer en modevisning av kontoristkläder på Nordiska Kompaniet. Foto: Erik Holmén/Nordiska museet 1952.

Bilden föreställer en modevisning av kontoristkläder på Nordiska Kompaniet. Foto: Erik Holmén/Nordiska museet 1952.

Vill du vara med och skriva in fler kvinnor i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia? Välkommen på skrivstuga med Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet. Medtag dator så bjuder vi på källmaterial, kunniga experter och fika.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Under den stora internationella Wikimania-konferensen, som i år går av stapeln i huvudstaden – Wikimania Stockholm, har vi en chans att minska glappet.

Tillsammans med Nordiska museet och Musikverket anordnar vi två dagars skrivarstugor för att öka antalet artiklar om och av kvinnor på Wikipedia inom ämnena scenkonst och mode. Vilka artiklar behöver kompletteras med mer fakta och vilka kvinnor saknas helt i historien på Wikipedia?

Alla intresserade är välkomna att delta. Föranmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer! Skicka ett mail till anmalan@musikverket.se och berätta vilken av dagarna du vill vara med på. Ett bra sätt att förbereda sig är att skapa ett konto så att du har det klart.

Tema: Kvinnor inom scenkonst
Tid: 15 augusti kl 13–19
Plats: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19 plan 5, Stockholm
Medverkande experter: Karin Strand, Elisabet Andersson och Marianne Seid

Vill du inte skriva men är nyfiken på att titta förbi ändå för att lära dig mer om allt från barnamörderskor i skillingtryck till kvinnliga modeskapare så kom gärna förbi ändå, det är bara att titta in!

Du hittar evenemanget på Facebook här.