Back to All Events

Kvinnohistorisk skrivstuga – Kvinnor inom mode

  • Nordiska museets bibliotek 6 Djurgårdsvägen Stockholm, Stockholms län, 115 21 Sweden (map)

Kvinnohistorisk skrivstuga

– Kvinnor inom mode

Bilden föreställer en modevisning av kontoristkläder på Nordiska Kompaniet. Foto: Erik Holmén/Nordiska museet 1952.

Bilden föreställer en modevisning av kontoristkläder på Nordiska Kompaniet. Foto: Erik Holmén/Nordiska museet 1952.

Vill du vara med och skriva in fler kvinnor i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia? Välkommen på skrivstuga med Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet. Medtag dator så bjuder vi på källmaterial, kunniga experter och fika.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. Runt 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Under den stora internationella konferensen Wikimania Stockholm har vi en chans att minska glappet.

Tillsammans med Nordiska museet och Musikverket anordnar vi två skrivstugor för att öka antalet artiklar om och av kvinnor på Wikipedia inom ämnena scenkonst och mode. Vilka artiklar behöver kompletteras med mer fakta och vilka kvinnor saknas helt i historien på Wikipedia? Vi dukar upp med källmaterial, förslag på ämnen, kunniga experter och förstås fika.

Tema: Kvinnor inom mode
Tid: Fredag 16 augusti kl 10–17
Plats: Nordiska museets bibliotek, Djurgårdsvägen 6–16, Stockholm

Alla intresserade är välkomna att delta. Föranmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer! Skicka ett mail till anmalan@musikverket.se. Ett bra sätt att förbereda sig är att skapa ett konto så att du har det klart.

Du hittar evenemanget på Facebook här.