Tillbaka till alla evenemang

AMFI #4: Terroristens kropp av Christina Ouzounidis


AMFI #4: Terroristens kropp av Christina Ouzounidis

I Christina Ouzounidis dramatik är språket spelplatsen. Kom och upplev hennes verk Terroristens kropp – iscensatt av Amfi på Malmö Konsthall i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

När? 5, 6, 7 november kl. 19.00
Var? Malmö Konsthall
Hur? Fri entré, men det finns möjlighet att köpa till teaterbuffé – mer information om det längre ner.

Innan föreställningen den 5 november bjuder vi även in till ett samtal mellan Christina Ouzounidis och Kristina Hagström-Ståhl. Moderas av Palmer Lydebrant från Stockholms Kvinnohistoriska. 

→ Boka din biljett här!

→ Läs mer om föreställningen i Facebook-evenemanget!

Om pjäsen

7da087e3-c991-43af-a778-05ae8ac0a32e.jpg

Terroristens kropp är en monolog för två röster i samma kropp. Det är Antigones syskon som talar. Ismene påstår att det är hon som begravt brodern, tvärtemot hur Sofokles drama lästs och lästs igen. Polyneikes är brodern som stred för fel sida i ett krig och som fortsätter att tala efter sin död. De försöker frenetiskt att greppa efter något beständigt, att tala fram det, att frammana det tills det är så tydligt att det går att begrava.

I texten utspelas ett krig mellan det som måste sägas ut och det som inte vill anta en bestämd form. Orden är försök som beväpnar eller avväpnar. I Saga Gärdes regi blir pjäsen ett audiovisuellt verk som utmanar vårt begär efter enkla narrativ och undersöker hur det ogripbara ska ges form.

På scen: Johan Rabaeus, Beri Gerwise
Regi och komposition: Saga Gärde
Ljusdesign: Ellen Ruge
Ljuddesign: David Gülich
Fotografi: Carl Hjelte
Grafisk form: Sepidar Hosseini
Teknik: Theodor Ryan
Producent: Chrissie Faniadis
I samtal: Christina Ouzounidis med Kristina Hagström-Ståhl (5/11, 18.15).

Sugen på teaterbuffé?

Föreställningen ges på Malmö Konsthall 5, 6, 7 november kl 19.00 med teaterbuffé innan föreställningen. Endast 50 personer per föreställning. Biljetter är gratis men bokas via Billetto. Önskas buffé bokar ni föreställning + teaterbuffé. Teaterbuffén kostar 250 SEK (inkl. kött-, fisk- och vegetariskt utbud) och betalning sker på plats till restaurang Smak. Du bokar din biljett här.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla avstånd innan, under och efter arrangemanget. Föreställningen turnérar och fler speldatum meddelas efterhand. Mer information om serien finns att läsa på delakakan.se/amfi.

Kvinnohistoriens plats är överallt

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. 
Med publika arrangemang som samtal, visningar och utställningar ger vi plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Samtidigt hittar och bevarar vi nya berättelser genom arkivutgrävningar och att dokumentera vår samtid – allt medan vi undersöker vad ett museum kan vara under tjugohundratalet. Med stöd av Stockholms stad.
Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. 

Föregående
Föregående
29 oktober

Katrine Marçal x Karin Carlsson: Ett sakligt lunchsamtal om förbisedd historia

Nästa
Nästa
29 december

Kvinnohistoriska säger HEJ DÅ 2020 - med Kakan och gäster