Tillbaka till alla evenemang

UPPSKJUTET: Feminists of color & artistic practice

  • ABF-huset Stockholm, Z-salen 41 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 111 40 Sweden (se karta)

DETTA EVENEMANG ÄR UPPSKJUTET MEDAN VI FÖLJER UTVECKLINGEN AV COVID-19

Tillsammans med Arazo Arif och Parasto Backman har Stockholms Kvinnohistoriska påbörjat en samtalsserie där olika gäster bjuds in. I våras fyllde vi Ö2, nu tar vi samtalet vidare.

Tongivande (och) kreativt verksamma svenska feminister som rasifieras som icke-vita deltar i ett panelsamtal om konstnärliga praktiker. Hur arbetar vi? Vad inspireras vi av? Vilket motstånd möter vi? Och, hur kan vi genom våra praktiker försöka uppnå förändring i samhället?

Lokal: Z-salen, plan 1, ABF Stockholm
OBS! 💜 FRI ENTRÉ 💜 OBLIGATORISK ANMÄLAN

Parasto Backman. Fotograf: Märta Thisner

Parasto Backman. Fotograf: Märta Thisner

Arazo Arif. Fotograf: Nette Sandström

Arazo Arif. Fotograf: Nette Sandström

MEDVERKANDE

Arazo Arif är poet, manusförfattare och multimedial konstnär. Aktuell med kritikerrosade debutdiktsamlingen "mörkret inuti och fukten" (Albert Bonniers). Hon driver även podcasten Looney Talks, om kreativitet och psykisk ohälsa.

Parasto Backman är grafisk formgivare, senior lektor på Konstfack och driver studio i eget namn. Hon arbetar främst inom kultursektorn och blandar självinitierade projekt med uppdrag så som Unga Klara, Bonniers Konsthall, Arkdes, Dansens Hus, Svenska Filminstitutet och Tensta Konsthall. 2017 tog hon emot Berlingpriset.

Gäster presenteras inom kort

OM FEMINISTISKT FORUM – ÅTERUPPSTÅNDELSEN

Sedan Feministiskt Forum gick i graven 2015 har den feministiska rörelsen upplevt #metoo, firat 100 år av allmän rösträtt, några har dödförklarat feminismen och andra har förespråkat intåget av en ny feminism. Nu ser vi en högerpopulism på frammarsch som hotar gamla segrar för jämställdhet. Det är dags att samlas och mobilisera, dela erfarenheter och utbyta idéer på Stockholms största samlingsplats för feministiska frågor. Programmet uppdateras regelbundet här.

Föregående
Föregående
26 mars

INSTÄLLT! Filmstadens kvinnor: Bara en mor – samtal + film

Nästa
Nästa
26 april

INSTÄLLT! Kvinnohistorisk filmsnackis: Scheme Birds – filmfrukost + samtal