Tillbaka till alla evenemang

Låt oss presentera Utom Husen

skh_2021_utomhusen_eventbild2 copy.png

Förlusten av de fysiska byggnaderna som mötesplats under corona-pandemin har tydliggjort att vi saknar alternativa modeller för kulturupplevelser. Hur kan vi tänja på vad som är möjligt och verka både för att publiken får uppleva, att konstnärer får skapa och att institutioner sprider kunskap – bortom det fysiska mötet och en permanent byggnad?

Varmt välkommen till den stora finalen av Utom Husen, ett stort samverkansprojekt initierat av Stockholms Kvinnohistoriska. Möt konstnärerna och konstitutionerna som medverkat i projektet i två samtal om hur kultur, historia och konst kan gestaltas i de offentliga och digitala rummen. Vi avslutar med en skål, så ställ dryck på kylning!

När? Tisdag 18 maj kl. 14.00–16.00
Var? Valfri skärm, sänds live i Facebook-evenemanget här. Sänds även på Zoom. Klicka på Zoom-länken här.
Hur? Gå in på Facebook-evenemanget strax innan samtalet drar igång. Helt kostnadsfritt.

► Samtal #1: Om att skapa utomhus

Konstnärerna Hanni Kamaly, Ida Isak Westerberg och Berith Stennabb presenterar verken som dom producerat under våren. Kl. 14.00–14.50

► Samtal #2: Vilka utmaningar och möjligheter finns det med att tillgängliggöra konst, kultur och historia utomhus?

Ett reflekterande och framåtblickande samtal med Maria Ragnestam, Konstfrämjandet Norrbotten, Marti Manen, konsthallen Index och Tomas Asplund Gustafsson, Konstmuseet i Skövde. Kl. 15.00–15.45

Samtalen modereras av Sandra Åhman, producent på Stockholms Kvinnohistoriska och Mattias Desac, projektledare på ABF Stockholm. Samtalen produceras i samarbete med ABF Stockholm. Samtalen produceras i samarbete med ABF Stockholm.

Om Utom Husen

Utom Husen har drivits av Stockholm Kvinnohistoriska sedan augusti 2020. Målet har varit att utforska och utforma nya metoder för kulturinstitutioner och konstnärer att bedriva publik, konstnärlig och/eller folkbildande verksamhet i det offentliga rummet.
Projektet har bestått av en samtidsdokumentation vars syfte var att samla berättelser från kulturarbetare och deras upplevelser av pandemin samt en fokusgrupp om hur människor som oavsett pandemin har erfarenhetet av att uppleva utanförskap till kulturinstitutioner. Materialet har sedan legat som grund för tre konstverk som under våren har skapats av Hanni Kamaly, Ida Isak Westerberg och Berith Stennabb. Utom Husen genomförs i samarbete med Index Foundation i Stockholms län, Konstfrämjandet Norrbotten och Konstmuseet i Skövde, med stöd av Kulturbryggan.

⟿ Läs mer om Utom Husen här

Föregående
Föregående
6 maj

Kvinnohistorisk visning av: Centrum för Näringslivshistoria

Nästa
Nästa
23 maj

Träffa nyckelpersoner bakom Arkivism – så kan du bli historisk