Back to All Events

Stockholms Kvinnohistoriska under stjärnorna på Kulturnatten

  • sthlm under stjärnorna (map)
ezgif.com-optimize.gif

Tillsammans med stadens maffigaste takbar – Sthlm Under Stjärnorna – lyfter vi kvinnohistorien till svindlande nya höjder under Kulturnatt Stockholm. Välkommen till en annorlunda stadsvandring uppe i skyn, njut av noga utvald musik och upplev museum och fest i en ny, osviklig kombination. I händelse av regn finns glastak. OBS! Ej för dig med svindel.

SCHEMA

18:30 Första stadsvandringen, därefter sker den löpande varje timme – 19:30, 20:30, 21:30 och 22:30.
20:00 Uppträdande med kören Birdies

HIMMELSK STADSVANDRING MED GENUSHISTORIEPODDEN

Genushistoriepodden ger en stillastående kvinnohistorisk stadsvandring från taktoppen där vi blickar ut över staden en gång varje timme.
Linda Segtnan driver Genushistoriepodden sedan 2016, nya (läskigare) Ond bråd pod och har en bakgrund på P3 historia. Hon står bakom kontot Historisk skönhet och jobbar med att skriva stadsvandringar på temat spöken, mord och genushistoria.

BIRDIES HYLLAR SVENSKA LADIES

Kören Birdies uppträder med låtar dom valt under temat Svenska Ladies, där dom hyllar några av landets bästa upphovskvinnor och artister – Sabina Ddumba, Jenny Wilson, Seinabo Sey, Fever Ray, Frida Hyvönen och Robyn med flera. Birdies har sjungit på festivaler, klubbar, galor, tunnelbanor, i kyrkor, skogar och under broar. Birdies ändrar ständigt skepnad och dyker ofta upp i ny skrud med ny repertoar. Efter över tio år tillsammans har dom bjudit på allt från r&b, gospel, pop, hårdrock, indie & americana till musik för brustna hjärtan.

OM KULTURNATT STOCKHOLM

Kulturnatt Stockholm är kvällen då du upptäcker det du inte visste fanns eller det du alltid drömt om att prova. Stockholms kulturliv är redo för att möta dig med det bästa av allt som finns året runt och specialskräddade program bara för denna natt. Kulturinstitutioner, gallerier, teatrar, museer, studios, spelhallar, bibliotek och mycket mer håller öppet med mellan kl 18.00-24.00 och bjuder in dig till en oförglömlig kväll i den lila färgens tecken. Allt med fri entré. Kulturnatt Stockholm är ett samarbete tillsammans med Stockholms stad och Stockholms Kulturliv.

Här hittar du eventet på Facebook!

Later Event: April 30
Visning Kvarterets Kvinnor