Back to All Events

Women's corner – om Fogelstad

  • Studion Sergels torg 3 Stockholm (map)

Women's corner – om Fogelstad

Under ett antal fredagar bjuder vi in till samtal där kända och okända personer berättar sin historia och om en händelser som gjort avtryck i deras liv – och samhället.

Foto: Karin Alfredsson

Foto: Karin Alfredsson

Fredag 14 juni: om Fogelstad

"Vilka var de, kvinnorna som studerade här och vad ville kvinnorna i ledningen med sin skola?"
Dramatikern Lotta Grut har tillsammans med skådespelaren Anna-Lena Hemström skrivit manus till en föreställning om Sveriges första kvinnliga medborgarskola – Fogelstad. Där får du möta den excentriska godsfröken, gynekologen, riksdagskvinnan och rektorn, den banbrytande författaren och den utskällda konstnären.

Samtalet handlar om ett stycke kvinnohistoria som blivit aktuellt igen genom uppropet att rädda godset Fogelstad, som hotas av försäljning. Hur var det att arbeta fram manus och att gestalta några av de kvinnor som studerade där? Hur gör man historia relevant i vår samtid? Om andan faller på avslutas samtalet med en liten scen ur föreställningen.
 
Fredagsvärd: Lina Thomsgård, chef Stockholms Kvinnohistoriska.

Women’s corner genomförs av Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

Läs mer och boka dina biljetter via Kulturhuset Stadsteatern här. I biljettpriset ingår entré till utställningen Kvarterets kvinnor och samtalet. Fri entré för dig som är under 26 år. 

Välkommen!