Helkväll under Afrosvenska historieveckan: Föredrag om den första svarta kvinnan i Kalmar och efterföljande panelsamtal om afrosvensk historia

Amiw Bramme Sey

Amiw Bramme Sey

Vi samarrangerar en kväll med Etnografiska museet där ni kan få en ny chans att gå på ett av de mest populära föredragen vi arrangerade under vår invigningsmånad. Kvällen börjar med att journalisten Rafaela Stålbalk Klose berättar om Mazahr “Sara“ Makatemele – den första svarta kvinnan i Kalmar. Vem var hon och hur hamnade hon i Kalmar? Berättelsen är ett tidigt och viktigt vittnesbörd om afrosvenska kvinnor i historien.

Efter föredraget följer ett panelsamtal mellan Stålbalk Klose, Amat Levin, journalist som driver kontot @svarthistoria på Instagram och Michael Barrett, intendent på Etnografiska museet. Samtalet fokuserar på frånvaron av afrosvenska berättelser i svensk historia och hur vi kan se till att kvinnors berättelser inkluderas när vi arbetar vidare och bidrar till historieskrivningen. Samtalsledare är programledaren Amie Bramme Sey.

LÄS MER OM EVENEMANGET