🌕 Du har fortfarande chansen att gĂ„ pĂ„ den fullbokade film- och fullmĂ„nefrukosten om Hilma af Klint och ockultismen 🌕

Altarbild.jpg

Vi lottar ut biljetter till Ă„tta lyckliga medlemmar i Kvinnohistoriska SĂ€llskapet i nĂ€sta SĂ€llskapsbrev – som skickas fredag 20 september. GĂ„ med innan dess!

Hilma af Klint var djupt influerad av ockulta tankar om en sannare vĂ€rld bortom den synliga. Och liksom för mĂ„nga andra kvinnliga konstnĂ€rer gav spiritualistiska lĂ€ror och hemliga seanser möjligheten att experimentera fritt med penseln. Esoteriska rörelser och konstnĂ€rskap ligger till grund för samtalet som följer efter visningen av den nya dokumentĂ€ren "Bortom det synliga – Filmen om Hilma af Klint" som visas med filmfrukost pĂ„ fullmĂ„ne-söndagen den 13 oktober. Evenemanget Ă€r ett samarbete mellan Folkets Bio, Stockholms Kvinnohistoriska och MillesgĂ„rden.

☞ LÄS MER OM EVENEMANGET