Vi söker deltagare till fokusgrupp

Utom Husen liggande genomskinlig.png

Har du upplevt att utställningar, konstverk, konserter, museer, teatrar och andra slags kulturinstitutioner och upplevelser är otillgängliga för dig? Det kan till exempel bero på fysiska, psykiska, sociala, språkliga eller geografiska hinder. Just nu söker Kvinnohistoriska deltagare till en fokusgrupp som en del av vårt projekt Utom Husen. Anmäl intresse senast onsdag 11 november. Ersättning erbjuds.

Utom Husen ska utveckla nya metoder för kulturinstitutioner och konstnärer att bedriva publik, konstnärlig och/eller folkbildande verksamhet i det offentliga rummet – som på sikt kan bryta isolering och främja deltagande, kunskap, konst och kulturupplevelser.

Nu letar vi efter personer oberoende av kön som kan medverka i en fokusgrupp för att diskutera och svara på frågor angående tillgänglighet till kulturinstitutioner. Vårt syfte är att samla behov, ideer och erfarenheter som kan utveckla projektet och även användas i Kvinnohistoriskas framtida arbete. Dina erfarenheter är viktiga.

Vill du delta?

Nu letar vi efter personer oberoende av kön som kan medverka i en fokusgrupp och som har upplevt utanförskap på grund av språk, etnicitet eller funktionsnedsättning och skulle vilja diskutera och svara på frågor angående tillgänglighet till kulturinstitutioner. Vårt syfte är att samla behov, ideer och erfarenheter som kan utveckla projektet och även användas i Stockholm Kvinnohistoriskas framtida arbete.

Frågor som kommer att beröras är bland annat:

  • Vad är det största hindret för dig att delta i olika kulturevenmang?

  • På vilket sätt har du upplevt utanförskap i relation till kulturinstitutioner och kulturupplevelser?

  • Hur har coronapandemin påverkat din vardag?

Format

Digitalt via videoplattformen Zoom. 4–6 personer inklusive en moderator som leder diskussionen.

Datum & tid

Tisdag 24 november 17.30–19.30 och tisdag 1 december 17.30–19.30.

Ersättning

Ersättning finns. Obligatoriskt att medverka vid båda tillfällen. 

Anmälan

Intresseanmälan görs senast onsdag 11 november till palmer@kvinnohistoriska.se. Hör av dig om du har några frågor!

Föregående
Föregående

Historisk film på stor duk

Nästa
Nästa

Det repas på nedervåningen