Back to All Events

Kvinnor som du gör en man impotent – filmvisning & samtal

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Kvinnor som du gör en man impotent

Filmvisning och samtal med Gunilla Palmstierna-Weiss

Gunilla Palmstierna-Weiss.jpg
Gunilla Palmstierna-Weiss Foto: Sofia Runarsdotter

Gunilla Palmstierna-Weiss
Foto: Sofia Runarsdotter

Filmvisning kl 18: Kvinnor som du gör en man impotent

Gunilla Palmstierna-Weiss – en av Sveriges främsta scenografer– har befunnit sig i händelsernas centrum sedan barnsben. Karriären spänner över sju decennier och sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. Uppvuxen i krigets Holland med sin judiska mor kom hon till Sverige som 16-åring med ett av de sista diplomatplanen från krigets Berlin. Efter en skulptör- och keramikerutbildning närmade hon sig snart teatern.

Hennes liv är en 1900-talsberättelse om en stark och kompromisslös yrkeskvinna som ofta tvingas slå sig fram i en manligt dominerad teatervärld. Men det är också en berättelse om en konstnär som lyckas erövra såväl barrikaderna som de guldpläterade salongerna. En film av Staffan Julén från 2014.

Filmen visas med svenskt tal, otextad.

Samtal kl 19: Gunilla Palmstierna-Weiss och Malin Karlsson

Samtal mellan Gunilla Palmstierna-Weiss och Malin Karlsson, intendent på Scenkonstmuseet, på temat motstånd, färgsymbolik och disciplin.


Filmen visas i samarbete med SVT K Special och Scenkonstmuseet.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.