Back to All Events

Djävulen som kvinnans befriare

Djävulen som kvinnans befriare

– En föreläsning om satanism som feministisk motståndsstrategi

Samtalet sker på Södra Teatern

Per Faxneld eventbild.jpg

Decennierna runt år 1900 använde feminister Satan som symbol för uppror mot patriarkatet. Per Faxneld sätter in denna drastiska motståndsstrategi i sin tidskontext av ockulta rörelser, socialistisk revolutionär propaganda och dekadent konst.

Per_Faxneld.jpeg

Medverkande:

Per Faxneld är docent i religionshistoria och lektor vid Södertörns högskola. Han har tidigare forskat i områden som västerländsk esoterism, nyreligiositet, “alternativandlighet”, sekularisering och religiös auktoritet. Han har även en bakgrund inom filmvetenskap och intresserar sig för religion och populärkultur.Detta evenemang sker på Södra Bar på Södra Teatern! Lokalen har plats för 250 personer.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.