Back to All Events

Film som förändrar – filmvisning & samtal

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Film som förändrar

– filmvisning & samtal

Arabiska Teatern har gjort nio korta filmer om Agenda 2030, FN:s globala mål som bland annat tar upp kvinnors rättigheter. Genom gestaltande och humoristiska sketcher kommuniceras situationer och utmaningar kopplade till Agenda 2030. Filmerna har över sju miljoner visningar och delningar i sociala medier. Nu bjuder vi in till en visning av två av dessa filmer, med fokus på kvinnors situation. Efter filmvisningen hålls ett samtal om vad som gestaltas i filmerna, varför och hur.

Arabiska Teatern gör teater på arabiska samt producerar filmer. De är också den enda professionella arabisktalande teatergruppen i Europa.

Shaima Madboly

Shaima Madboly

Filmerna visas på arabiska med engelsk text.
Samtalet hålls på svenska och engelska.

Programpunkten arrangeras i samarbete med Arabiska Teatern.

Medverkande

Shaima Madboly är journalist och aktivist för mänskliga rättigheter. Numera kommunikatör i Arabiska Teatern.

Ibrahim Mouhanna

Ibrahim Mouhanna

Ibrahim Mouhanna är filmskapare i Arabiska Teatern och har regisserat de filmer som visas. Han har tidigare jobbat för SVT Edit och med dokumentärfilm.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.