Back to All Events

Drottningsylt – från Sigrid till Silvia

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Drottningsylt – från Sigrid till Silvia

Kungar, prinsar, grevar och baroner. Vi vet det mesta om vad de manliga kungligheter gjort förr, men vad höll alla drottningar på med hela historien?

Drottningsylt, Mondial förlag

Drottningsylt, Mondial förlag

I sin bok Drottningsylt vill Josefin Johansson föra fram Sveriges alla drottningar – från vikingatid till idag. Vilka var de och vad hade de egentligen för sig? Med både humor och allvar reser vi tillsammans genom historien där vi lär känna kungligheter som Sigrid Storråda och Drottning Silvia. Boken riktar sig till barn i åldern 9-12 år. Välkommen att höra Josefin själv berätta om boken och sitt skrivande.

Medverkande:

“Rödlätt, peppig och lite ekivok” – så beskriver hon sig själv. Josefin Johansson är komiker, programledare och artist. Hon har gjort allt från stand up till podcast och bokskrivande.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här

Earlier Event: March 29
Att skriva i exil