Back to All Events

Att skriva i exil

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Att skriva i exil

– en föreläsning av Kayo Mpoyi

Kayo föreläser om exilskrivande och vilka utmaningar skribenter i samma position står inför. Föreläsningen är utarbetad i samarbete med skrivkursen Your silence will not protect you på kvinnofolkhögskolan i Göteborg, där Kayo är lärare.

“Första gången jag hörde begreppet exilskrivande var från min dåvarande handledare och författaren Ann-Marie Tung Hermelin. Ann-Marie anmärkte på något jag trott att mitt skrivande led av och jag måste göra något åt; det fragmentariska i mitt sätt att skriva. ”Ett trasigt liv kan bara berättas i fragment” är ett citat jag tog från den essän. Tanken på att det slags liv jag levt – ett liv med förflyttning, familjearv av smärta och stora nationella trauman – skulle påverka mina ämnen och mina texter var ny.“
– Kayo Mpoyi

Kayo Mpoyi  Foto: Kajsa Göransson

Kayo Mpoyi
Foto: Kajsa Göransson

Medverkande:

Kayo Mpoyi är född 1986 och bor i Stockholm. Hon har gått Biskops-Arnös skrivarlinje, är medieproducent och just nu gästskrivlärare på Kvinnofolkhögskolan och kursen "Your silence will not protect you". Mai betyder vatten är Mpoyis debutroman och utgår från myter som berättats i hennes familj.

Här hittar du evenemanget på Facebook.


Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.