Back to All Events

Vernissage: Genom mig av Makda Embaie

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Vernissage: Genom mig av Makda Embaie

– En ljud- och fotoinstallation

Makda Embaie

Makda Embaie

Verket handlar om gestaltning och ställer frågor kring vad ett fotografi är. Är det fortfarande fotografi om det inte finns en visuell gestaltning av det som fotograferats? Och vad innebär frånvaron av det visuella för subjektet som gestaltats?

Medverkande:

Makda Embaie är konstnär och poet bosatt i Stockholm. Hon studerar för närvarande fri konst på Konstfack och Decolonizing Architecture på Kungliga konsthögskolan. Hon har tidigare studerat vid Biskops Arnö och deltagit i utställningen Brown Island på Konstfack och ställt ut på Hallwylska palatset. Makda finns även representerad i Revolution Poetrys poesisamling utgiven på Bonniers 2018.

Konsthall C är ett offentligt konstverk, ett stadsförnyelseprojekt och en konstinstitution belägen i Hökarängen i Stockholm. Både till form och innehåll verkar konsthallen för en demokratisk samhällsutveckling baserad på mångfald, jämlikhet och solidaritet. Under 2019 firar konsthallen 15 år med att utmana och utveckla den egna institutionen och dess rum. I verksamheten finns även Hökarängsarkivet som beskriver den lokala historien utifrån medborgarnas perspektiv.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Konsthall C.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.

Earlier Event: March 15
Bryta normer och bära historia