Back to All Events

Ni måste flytta på er / Kvinnorna som formade pophistorien

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Ni måste flytta på er / Kvinnorna som formade pophistorien

Anna Charlotta Gunnarsson Foto: Fredrik Bernholm

Anna Charlotta Gunnarsson
Foto: Fredrik Bernholm

Anna Charlotta Gunnarson och Annah Björk samtalar om kvinnor i musikbranschen. Vilken roll har kvinnorna haft i musikhistorien - och hur ser deras roll ut idag? Under en resa från sekelskiftets damorkestrar till dagens popstjärnor får vi lära känna de kvinnliga pionjärer som format musikindustrin.

Annah Björk

Annah Björk

Medverkande

Annah Björk är journalist och författare. Hon har skrivit om populärkultur i bland andra SvD, SVT, Fokus, Elle, Expressen, Göteborgs-Posten och Bon. I hennes nya bok Ni måste flytta på er, som utges den 8e mars, skildrar hon pophistorien och de kvinnliga popartisternas framfart i en “smutsig industri”.  

Anna Charlotta Gunnarson har gjort både radio och tv om allt från kultur och teknik till historia och naturvetenskap. Hon har bland annat programlett UR-program som Fejk och Pop och politik. I maj släpper hon boken “Kvinnorna som formade pophistorien”, där vi får ta del av kvinnors roll i musikhistorien.

Här hittar ni evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.

Earlier Event: March 19
Samisk kvinnohistoria