Back to All Events

Svenskt visarkiv och Musikverket: En botfärdig synderskas svanesång

  • Musik- och teaterbiblioteket (map)

Svenskt visarkiv och Musikverket:

En botfärdig synderskas svanesång

Svenskt visarkivs biträdande chef Karin Strand berättar om kvinnliga brottslingar i skillingtryck. Hur rapporterade man om samhällets avvikare i äldre tiders visor? Och hur förhåller sig visan till verkligheten? Berättelserna leder till en mörk del av kvinnohistorien.

Hos Svenskt visarkiv finns material som många inte känner till – från förbluffande aktuella medeltidsballader till svängiga dragspelsmelodier. Under våren 2019 lyfter vi fram en del av materialet och berättar mer om dess bakgrund och historia.

Tid: 21 mars klockan 18
Plats: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19 plan 5, Stockholm
Fri entré

Läs mer om evenemanget här.