Back to All Events

Från discofeber till ravehysteri

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Från discofeber till ravehysteri

Den intervjubaserade boken DJ-liv (Gidlunds förlag, 2016), av Gavanas och Öström, förhöll sig till att kvinnliga aktörer och deras bidrag dittills tenderat att försvinna ur historieskrivningen. I kontrast till denna är Gavanas kommande bok Från Discofeber till Ravehysteri (Stockholmia förlag, utkommer feb 2020) som hänvisar till arkiv som ger oss inblick i vissa delar. Hur får vi inblick i berättelser från förflutna dansgolv bortom mediers och myndigheters selektion och rubriker, och hur hittar vi dem vars närvaro var osynlig och inte registrerades?

Anna Gavanas

Anna Gavanas

Medverkande

Anna Gavanas är socialantropolog och författare. Hon har bland annat publicerat artiklar och böcker med fokus på musikhistoria, elektronisk dansmusikscen, media, genus och DJ-kultur. 2016 tilldelas Anna Gavanas Stockholmias jubileumsstipendium på 250 000 kr.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Stockholmia – forskning och förlag.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.