Back to All Events

Samtal mellan raderna – om att vara journalist och kvinna

Samtal mellan raderna

– om att vara journalist och kvinna

Ett samtal om kvinnor inom journalistiken då och nu. Vilka framsteg har gjorts och vilka problem kvarstår i dag? 

Journalisten och författaren av boken Mellan raderna – en bok om att vara kvinna och journalist, Jenny Nordlander, samtalar med Kerstin Brunnberg, Zian Zandi och Aleyna Kaya – tre kvinnliga journalister ur tre generationer om kvinnors förutsättningar i en bransch med makt att påverka hela samhället.

Medverkande:

Jenny Nordlander är journalist och författare till boken Mellan raderna – en bok om att vara kvinna och journalist. Hon har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Aftonbladet, och senast som chefredaktör för tidningen Nöjesguiden.

Kerstin Brunnberg är journalist och har lång erfarenhet från medieområdet, inte minst radion där hon arbetat sedan 1986 som politisk reporter och programdirektör. Hon har en filosofie kandidatexamen i statskunskap, franska, sociologi och examen från Journalisthögskolan.

Zian Zandi är journalist och har tidigare arbetat på Sveriges Radio och Sveriges Television där hon bland annat programlett Lilla Aktuellt och Ring P1.

Aleyna Kaya är journaliststudent som frilansar och jobbar på mediehuset Fanzingo. Hon har som mål att bli Sveriges första slöjbärande nyhetsuppläsare.

Jenny Nordlander

Jenny Nordlander

Kerstin Brunnberg

Kerstin Brunnberg

Zian Zandi Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Zian Zandi
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Aleyna Kaya

Aleyna Kaya

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.


Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.