Back to All Events

Bekönade arkiv

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Bekönade arkiv

– Stadsarkivets samlingar med genusglasögon

Johanna Törnros

Johanna Törnros

Ann-Sofi Forsmark

Ann-Sofi Forsmark

Ann-Sofi Forsmark och Johanna Törnros berättar om Stadsarkivets arbete med jämställd verksamhetsutveckling och hur man kan lyfta fram kvinnors historia i arkivets dagliga arbete. En viktig del är att arbeta parallellt med den utåtriktade verksamheten, som pedagogik och program, och att ha en pågående dialog om hur vi tar emot, kontextualiserar och förser källmaterialen med sökingångar.

Medverkande:

Ann-Sofi Forsmark är utvecklingschef och konstvetare och arbetar med verksamhetsutveckling på Stadsarkivet.

Johanna Törnros är arkivarie och genusvetare och arbetar med Stadsarkivets pedagogiska verksamhet.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Stadsarkivet.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.

Earlier Event: March 25
De fem fronternas hus
Later Event: March 25
Läsmingel med Historiskan