Back to All Events

Läsmingel med Historiskan

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Läsmingel med Historiskan

Eva Bonde

Eva Bonde

Kom och fira årets första nummer av Historiskan, Sveriges första kvinnohistoriska tidning! Chefredaktör Eva Bonde är på plats – det blir bubbel, mingel och så klart möjlighet att frossa i en massa kvinnohistorisk läsning. De första 30 besökarna får ett gratis exemplar av Historiskan 1/2019. 

Historiskan är “en modern och genusmedveten historietidning som sätter kvinnorna i fokus”. Här varvas kvinnohistoriska milstolpar och berömda begivenheter med mindre bekanta, men icke desto mindre viktiga, personer och händelser. Sedan december 2015 har Historiskan utkommit med fyra välmatade nummer per år.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.

Earlier Event: March 25
Bekönade arkiv
Later Event: March 26
100 år av jämställdhetsreformer