Back to All Events

KVAST: live-podd & musik

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

KVAST: live-podd & musik

KVAST Pop Up Pod kör live från scenen i ett avsnitt om vägröjare - musikhistoriens kvinnliga stigfinnare. Alltså de kompositörer som banat väg för andra, tagit ut ny kurs och testat nya idéer och teman. I samband med podden får vi också lyssna till musik – vi hör Zaida Ponthin på violin och Lorenzo Fugazza på teorb, där de bjuder på ett par satser ur ett violinsonat av Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre.

Kristin Boussard och Therese Forsberg

Kristin Boussard och Therese Forsberg

KVAST Pop Up Pod drivs av kompositören Kristin Boussard och journalisten Therese Forsberg. De vill utmana sina egna och dina öron och hitta mer musik. I varje avsnitt utgår de från ett tema och presenterar verk för varann och diskuterar. Kvast Pop Up Podd är ett lättsamt sätt att höra massor av musik av kvinnliga tonsättare.

KVAST - Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare - är en ideell förening som sedan starten 2008 verkar för att mer musik av kvinnor ska klinga på konserthus och musikscener runt om i Sverige och i världen. Detta gör de genom att bland annat ta fram statistik samt anordna diskussioner och seminarier.

Programpunkten arrangeras i samarbete med KVAST.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.