Back to All Events

En armé av älskande – film & samtal

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

En armé av älskande – film & samtal

Filmvisning 17:30:

En armé av älskande är en dokumentär av Ingrid Ryberg om homorörelsen före AIDS och en betraktelse över en bortglömd aktivistisk era.

Filmen berättar om en avgörande tid i svensk historia då HBTQ-personer gick ut öppet på gatorna och ockuperade Socialstyrelsen för att få bort sjukdomsstämpeln. För första gången representerade bögar och lesbiska sig själva i tre banbrytande filmer: Bögjävlar, Eva och Maria och Kvinnan i ditt liv är du. Filmerna ger exklusiv inblick i aktivisternas liv och kamp och i en tid då den homorörelse, som idag tas för given, kämpade mot välfärdsstatens institutionaliserade homofobi.

Filmen visas med svenskt tal och är otextad.
Längd: ca. 75 min.

Filmen visas i samarbete med Folkets Bio och Cinema Queer.

Samtal 19:00: “Har Queerrörelsen en framtid?”

Medverkande:

Sandra Ehne, förbundsordförande RFSL

Ulrika Westerlund, f.d. förbundsordförande RFSL samt f.d. utredare för transpersoners levnadsvillkor

Zafire Vrba, konstnär och transaktivist

Moderator: Palmer Lydebrant, programproducent Stockholms Kvinnohistoriska

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1–31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här

Earlier Event: March 3
KVAST: live-podd & musik