Back to All Events

Lite kvinnohat och motståndskamp till soppan?

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Lite kvinnohat och motståndskamp till soppan?

Gunilla Thorgren och Ebba Witt-Brattström möts i ett samtal om hur kvinnobilden formats genom idéhistorien och om ansvaret att förvalta ett rikt kvinnoarv. Stockholms Kvinnohistoriska bjuder på soppa.

Gunilla Thorgren

Gunilla Thorgren

Medverkande:

Gunilla Thorgren är författare och journalist med en bakgrund som statssekreterare i Kulturdepartementet. Hon har skrivit flertalet böcker om kvinnors historia, nu senast “Guds olydiga revben”. Hon är dessutom ordförande i Stockholms Kvinnohistoriskas styrelse. 

Ebba Witt-Brattström Foto: Marie Klingspor Rotstein/Norstedts

Ebba Witt-Brattström
Foto: Marie Klingspor Rotstein/Norstedts

Ebba Witt-Brattström är författare och professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet. Hon har skrivit en rad litteraturhistoriska böcker, bland annat om Moa Martinson och Edith Södergran. Hon har varit svensk huvudredaktör för gratisportalen Nordisk Kvinnolitteraturhistoria - som presenterar 850 skrivande kvinnor under tusen år.

Här hittar du evenemanget på Facebook.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.


Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.