Back to All Events

Ett sekel av lika rösträtt

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Ett sekel av kvinnlig rösträtt

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag om att införa allmän och lika rösträtt. Reformen genomfördes efter en lång kamp och ett intensivt påverkansarbete och beslutet ses som en milstolpe i den svenska demokratins historia. Detta uppmärksammar riksdagen nu i ett fyra år långt demokratijubileum, där demokratins genombrott i Sverige kommer att högtidlighållas på olika sätt. Riksdagens sekretariat för demokratijubileet besöker lokalen på Hökens gata för att visa bilder från riksdagens utställningar, tittskåp på webben, quiz och skolmaterial samt berätta om planerade publika aktiviteter.  

Läs mer om demokratijubileet här.

Helena Martinsson, Petra Jankov och Liza Carlefred. Foto: Melker Dahlstrand, Riksdagsförvaltningen

Helena Martinsson, Petra Jankov och Liza Carlefred. Foto: Melker Dahlstrand, Riksdagsförvaltningen

Medverkande:

Helena Martinsson, Petra Jankov och Liza Carlefred från riksdagens sekretariat för demokratijubileet presenterar delar av sitt uppdrag.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.

Earlier Event: March 13
Som hon drack