Back to All Events

Wilhelmina von Hallwyl, med vilja och vision

  • 11 Hökens gata Stockholm, Stockholms län, 116 46 Sweden (map)

Wilhelmina von Hallwyl, med vilja och vision

– En kvinnlig museiskapare under sekelskiftet 1900

Hallwyl.jpg

Om Wilhelmina von Hallwyl som något annat än maka, mor eller grevinna – genom museiskapandet tog hon an rollen som chef och arbetsledare i en tid när kvinnor inte skulle ta plats i offentligheten. Hör om hur huset bevarades och museet skapades under ledningen av en livlig, vänlig och okuvligt viljestark chef.

Medverkande

Azmara Nigusse är intendent vid Hallwylska museet, Statens historiska museer.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Hallwylska museet.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet - och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet
här.

Earlier Event: March 14
Ett sekel av lika rösträtt
Later Event: March 14
Konsten att försörja sig